Ce ar trebui să te întrebi înainte de căsătorie?
Psiholog & Psihoterapeut Ioana Nemeti Pașca - 0742 077 176
Sunt multe lucruri la care te gândești, sau ar trebui să o faci, înainte de a lua decizia de a te căsători:

- ne iubim?
- avem interese comune?
- ne dorim aceleași lucruri pentru familia noastră? 
- când apar conflicte știm să le rezolvăm?
- familiile noastre ne susțin relația? 
- care sunt persoanele care ne susțin și care ne pot influența negativ relația de cuplu? cum vom gestiona eventualele provocări?
- ce facem dacă ne dorim copii și nu vom reuși să îi facem pe cale naturală?

și multe altele 

însă

există o întrebare care este trecută cu vederea!

Suntem îndrăgostiți și proiectăm doar lucruri frumoase în viitor, așadar evităm să ne punem această întrebare esențială  - vezi clipul video: 


Dacă te gândești să te căsătorești pune-ți această întrebare. Apoi apare una din următoarele variante în funcție de care e bine să iei decizia:

- dacă nu găsești 5 defecte, înseamnă că nu îți cunoști partenerul suficient și e bine să mai aștepți să vă cunoașteți mai bine
- dacă ai răspuns și consideri că nu sunt lucruri atât de serioase încât să vă certați din cauza asta și că poți trăi o viață întreagă alegând să privești mai degrabă la lucrurile pozitive pe care relația ți le aduce și să fii tolerant cu celelalte, atunci ai găsit partenerul potrivit și poți merge mai departe
- dacă ai răspuns și între cele 5 defecte există cel puțin unul cu care nu poți trăi în caz că nu se schimbă, ține cont că acest defect în timp te va deranja din ce în ce mai mult și poate crea probleme reale de relație, putând duce chiar la divorț. 

Ține cont! Nu te căsătorești cu cel/cea care speri să devină partenerul tău în timp!

Te căsătorești cu partenerul tău așa cum el este astăzi și a cărui evoluție cel mai probabil va merge în continuare pe direcția pe care se află deja, tu având o influență și un control mult mai mici decât ai impresia că ai asupra schimbării sale. 

Dacă ții mult la relație și totuși nu poți accepta unul dintre defecte în cazul în care acestea vor persista o viață întreagă, comunică deschis cu partenerul tău despre nevoia ta de schimbare a comportamentului său, fii asertiv, iar acesta este cel care poate decide dacă își dorește schimbarea și poate lua măsurile necesare spre a se schimba, uneori fiind necesar să intre într-un proces de psihoterapie (adicții, gelozie, violență ș.a.). Căsătoria ar trebui să aibă loc abia după ce el a reușit să schimbe comportamentul și schimbarea să persiste în timp. 

Căsnicii fericite vă doresc!

P.S.
Dacă sunteți interesați să explorați mai îndeaproape factorii care vă pot duce spre o căsnicie reușită și ce provocări ați putea avea în cale, vă aștept la ședințe de consiliere premaritală.

Dați un start bun căsniciei voastre! Ședințele se pot desfășura atât în cabinetul meu din Arad, cât și în online pentru cei din alte localități. 
Înainte de a continua

Folosim cookies pentru a oferi funcționalitatea de bază și pentru a îmbunătăți experienta. Prin continuarea navigării, vă dați acceptul Termenilor și Condițiilor.