PsihoTALK cu PsihoVIT la ARAD - Comunicarea in Cuplu

PsihoTalk cu PsihoVIT, ediţia a 6-a, la Arad
- comunicarea in cuplu -

Vă anunţăm cu bucurie că în luna aprilie aducem PsihoTalk-ul la ARAD!

În profesia noastră de Psihoterapeuţi suntem adesea întrebate o mulţime de lucruri despre relaţii, comunicare, probleme, temeri ş.a.m.d., atât de către clienţi, cât şi de prieteni, familie, cunoştinţe care nu ne pot fi clienţi :) ne-am gândit aşadar să oferim un cadru în care să vorbim deschis şi să schimbăm păreri despre câteva dintre aceste teme de interes.

Aşa s-a nascut PsihoTalk - o întâlnire lunară în Timişoara pentru a discuta teme din domeniul psihologiei şi în special teme de dezvoltare personală. O întâlnire în care socializăm, răspundem la întrebări, ascultăm răspunsuri şi ne facem prieteni :) Până acum PsihoTalk cu PsihoVIT a ajuns la ediţia a 5-a în Timişoara, iar pentru că am văzut un interes tot mai mare şi în Arad pentru evenimente de dezvoltare persoană, luna aceasta PsihoTalk vine cu ediţia a 6-a la Arad!

Tema pe care v-o propunem pentru această întâlnire este COMUNICAREA ÎN CUPLU

Cum am ales tema? Ei bine, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori, inspiraţia a venit ca urmare a muncii noastre de zi cu zi, din cabinetul de psihoterapie. Auzim frecvent cuplurile (sau cel puţin un membru al cuplului) spunând: "problema noastră e lipsa de comunicare" sau "partenerul meu nu comunică cu mine". În realitate însă, noi comunicăm foarte multe, chiar şi atunci când nu spunem nimic, iar ceea ce deranjează este tocmai mesajul pe care îl preluăm din mimica şi gesturile partenerului. Pe lânga asta, se întamplă ca lucrurile pe care le exprimăm verbal să transmită alt mesaj faţă de cel pe care am fi vrut să-l comunicăm.
Chiar dacă de cele mai multe ori partenerii unui cuplu sunt asemănători, ei sunt totodată şi foarte diferiţi. Barierele de comunicare apar atunci când nu reuşim să înţelegem de ce partenerul nostru gândeşte diferit de noi, când fără a spune prea multe aşteptăm ca nevoile noastre să fie intuite şi satisfăcute sau când în loc să ascultăm punctul de vedere al celuilalt, porinind de la premisa "Diferit=Greşit", facem tot ce putem să ne convingem partenerul că nu are dreptate.
Despre toate aceste diferenţe care pot produce blocaje în comunicare, dar şi despre ce înseamnă de fapt "comunicarea sănătoasă", vă invităm să discutăm, timp de o ora şi jumătate, în data de 1 Aprilie 2015, începând cu ora 18:00 (şi nu vă păcălim! :))

Accesul la PsihoTALK este deschis tuturor. Aşteptăm doar un telefon, un email la psihovit@yahoo.ro sau un mesaj pe Facebook să ştim câţi suntem :) Contribuţia pentru participare este una modică de 15 RON pentru acoperirea costurilor.

Adresa evenimentului: zona Podgoria, Bv. Iuliu Maniu, Nr.2-10, Sc. D, Ap.1-2, în incinta Cabinetului Individual de Psihologie Nemeti Ioana (intrarea din Str. Traian Moşoiu). O harta a adresei găsiti aici: http://psihoterapie.nemeti.info/contact/programari

Mai multe informaţii despre PsihoVIT găsiţi aici:
https://www.facebook.com/pages/Psihovit/783725034985694?fref=nf şi aici http://psihoterapie.nemeti.info/psihovit

Vă aşteptăm cu drag, energie, întrebări şi răspunsuri!

Psih. Ioana Nemeti-Pasca - 0742 077 176
Psih. Violeta Mihalache - 0726 464 504

PsihoVIT - Vino, Învaţă, Trăieşte!

Contact si Programari

Psiholog & Psihoterapeut Ioana Nemeti-Pașca

+4 0742 077 176