Grup de terapie si suport pentru probleme de anxietate, in Arad

Terapie de grup in Arad pentru probleme de anxietate

Datorita numarului tot mai mare de solicitari pe care le-am avut in ultima perioada de la persoane care sufera de atacuri de panica sau alte probleme de anxietate si datorita nevoii pe care fiecare dintre aceste persoane o resimte de a avea persoane care sa ii ofere suport si sa ii fie alaturi in perioadele dificile, am decis sa formez in Arad un grup de terapie si suport pentru persoanele cu acest tip de probleme care le afecteaza calitatea vietii (atacuri de panica, fobie sociala, anxietate generalizata, stres post-traumatic). Pentru detalii despre anxietate accesati: http://psihoterapie.nemeti.info/anxietate

Primul grup va incepe in luna aprilie 2015, urmand ca ulterior, in functie de solicitari, sa se formeze grupuri noi.

Terapia de grup este un program terapeutic care isi propune sa produca schimbari la nivelul individului pentru a reusi sa depaseasca simptomele deranjante. Este o forma de tratament auxiliara psihoterapiei individuale, iar cele 2 nu se exclud, ci se completeaza. Totusi, desi este util, nu este obligatoriu ca persoanele care participa la grupul de terapie sa urmeze sedinte de psihoterapie individuala sau invers.

Terapia de grup si-a demonstrat de-a lungul timpului eficacitatea in tratarea multor probleme de ordin psiho-emotional, cum ar fi: anxietate, depresie, adictii, doliu, adaptare post divort, probleme relationale s.a. Grupul de persoane participante este insotit si coordonat de un Psihoterapeut cu competente in Terapie de Grup.

Informatii despre grupul de terapie si suport:

Participanti: Grupul de terapie si suport este format din persoane care prezinta probleme similare, din spectrul anxietatii, si care participa impreuna la intalniri de grup saptamanale. La intalniri pot participa 3-8 persoane si este preferabil sa fie aceleasi de la inceputul grupului pana la sfarsit pentru a crea un spatiu de comunicare securizant.
Psihoterapeut: Psiholog si Psihoterapeut sistemic de familie si cuplu Ioana Nemeti-Pasca, cu competente si specializare in Terapie de Grup, certificate de Institutul pentru Cuplu si Familie. Pentru detalii suplimentare accesati: http://psihoterapie.nemeti.info/despre-ioana-nemeti
Obiective:
  • Intalnirea unor persoane cu probleme similare
  • Impartasirea experientelor si oferirea de suport reciproc in depasirea anxietatii
  • Identificarea de solutii pentru a rezolva simptomele
  • Scaderea nivelului de anxietate si a riscului (re)aparitiei atacurilor de panica
  • Cresterea increderii in sine si a capacitatii de face fata sarcinilor zilnice
  • Dobandirea echilibrului emotional
Frecventa si momentul intalnirilor: Saptamanala, iar prima intalnire va fi programata in functie de disponibilitatea celor care doresc sa participe (in mod uzual dupa-masa sau sambata).
Numar de intalniri: In functie de nevoile grupului, numarul de intalniri variaza in mod uzual intre 6 si 10, insa exista posibilitatea de prelungire daca membrii sunt de acord ca in continuare intalnirile le sunt benefice.
Durata intalnirilor: 1.5-2 ore, in functie de numarul de participanti
Costul participarii: 30 RON/persoana/intalnire
Detalii inscriere: toate persoanele care doresc sa se inscrie trebuie sa participe la o sedinta individuala de 1 ora cu psihoterapeutul pentru a evalua oportunitatea inscrierii in grup si potrivirii cu obiectivele acestuia. Costul acestei sedinte este 50 lei. Intalnirea nu mai este necesara pentru persoanele care se afla deja intr-un proces de psihoterapie cu psihoterapeutul care coordoneaza grupul de terapie (Ioana Nemeti-Pasca).
Contact: 0742 077 176; ioana@nemeti.info

Contact si Programari

Psiholog & Psihoterapeut Ioana Nemeti-Pașca

+4 0742 077 176